Cum poți obține mai multă vizibilitate pentru afacerea ta

La începutul pandemiei existau în România peste 500.000 de femei – acționar în companii active. Majoritatea afacerilor conduse de femei fac parte însă din categoria micro-intreprinderilor: cabinete medicale, cabinete de consultanță, centre educaționale sau de terapii diverse, mici ateliere de producție, saloane de înfrumusețare etc. și, odată cu pandemia a devenit obligatoriu ca aceste afaceri să poată fi găsite ușor în online pentru a putea supraviețui.

Deși unele dintre micile afaceri dezvoltate de către femei au o reputație destul de bună la nivel local, prezența lor în online este limitată la o pagină de Facebook și eventual la un site de prezentare – canale de promovare care necesită timp, pricepere și bugete lunare de de câteva sute de euro pentru a putea atrage clienți. 

Ca să luăm un exemplu, presupunem că avem un mic atelier de producție artizanală.

Pentru a avea un website propriu este nevoie de o investiție inițială de minim 500 de euro, minim 1000 euro într-un magazin online, însă nu vorbim despre magazine online pentru că acolo sunt și alte costuri și necesită întreținere permanentă din partea unui developer, așa că rămânem la un website simplu de prezentare.

La investiția inițială se adaugă costurile anuale: domeniul (15 euro/an), hosting-ul (aproximativ 25 euro/an), costurile cu mentenanța care pornesc de la minim 300 euro/an și costurile de promovare (SEO) care fac website-ul vizibil pe Google care pornesc de la 1000 euro/an. Presupunem că nu facem investiție deloc în promovarea website-ului (ceea ce face investiția într-un website inutilă) și rămânem la costul inițial de 500 euro + 340 de euro/an.

Pentru a veni în sprijinul acestor afaceri mici, care reprezintă baza oricărei economii locale, Mamprenoare – Business Hub&Accelerator dedicat afacerilor dezvoltate de către femei și lansat în urmă cu 5 ani la Cluj-Napoca – a dezvoltat o platformă online care reunește aceste afaceri într-un singur loc și le scoate din anonimat. 

Ce avantaje oferă platforma mamprenoare.eu micilor afaceri?

Să revenim la exemplul anterior: un mic atelier de producție artizanală, al cărei fondatoare, pe care o numim Ioana, este pasionată de ceea ce face, însă nu are timp, buget sau cunoștințe de marketing și IT. Ea are nevoie de clienți care să afle despre produsele ei și să aibă destul de multă încredere în ea, încât să le cumpere.

Ioana poate să își achiziționeze un abonament pe platformă și să își facă singură un profil de firmă care joacă rolul unei pagini de web. Completarea unui profil este la fel de simplă ca și completarea unui profil de Facebook și este gratuită, inclusă în abonament. Profilul firmei ei este standardizat, designul este deja făcut și îi va lua Ioanei maxim 15 minute să îl completeze. Vezi un exemplu de profil Profesional de atelier aici.

Tot ce trebuie să facă Ioana este să completeze informațiile de pe pagină, așa cum face și pe Facebook: logo, cover pagină, date de contact, descriere, fotografie cu ea, fotografii cu produsele ei, video-uri etc.. Dacă Ioana decide să pună și produse la vânzare pe profilul ei, atunci trebuie să pună în descrierea de produs prețul și link de comandă, clienții care îi vor vizita profilul vor comanda produse direct la ea, fără să existe comision de tranzacționare prin platformă.

Dacă Ioana ar avea un mic cabinet de consultanță, de exemplu, un profil Basic, fără partea de vitrină de produse ar fi suficient, vezi aici profil de avocat.

O altă variantă ar fi ca Ioana să aibă o firmă de coaching/training și să organizeze în permanență evenimente. În acest caz, un profil Standard ar fi potrivit pentru nevoile ei, vezi aici.

Practic, orice antreprenoare poate să își listeze afacerea pe această platformă pe baza unui abonament care se situează între 8 – 20 de euro/lună și primește în schimb un profil de companie standardizat asemănător unui site web propriu și servicii de promovare în valoare de câteva mii de euro lunar în online, offline și mass-media pentru afacerea ei. 

Mai mult decât atât, afacerile listate pot fi căutate după domeniul de activitate sau după oraș/județ și astfel vizitatorii platformei au posibilitatea să susțină economia locală cumpărând din proximitate.

Platforma MAMPRENOARE se dorește ar fi un centru de afaceri online, dar și un mall online, un spațiu în care orice femeie antreprenor poate să își închirieze propriul spațiu virtual pentru a avea vizibilitate și locul în care oricine poate găsi produsele, evenimentele și serviciile femeilor antreprenor din România. 

Membrele platformei beneficiază și de servicii de networking și educație antreprenorială care sunt incluse în abonamentul lunar și care se desfășoară tot online pe baza unui calendar de evenimente foarte bine structurat de o echipă de coachi, traineri și consultanți de afaceri. 

În concluzie, listarea afacerii tale pe platforma mamprenoare.eu te scutește de cheltuiala inițială într-un website si de cheltuielile și bătăile de cap generate de întreținerea și promovarea unui website propriu. Cu un abonament lunar între 8-20 euro (pentru plata anuală se oferă 2 luni GRATUITE) te scapi de grija promovării afacerii tale în online și primești ca bonus networking și educație antreprenorială care te va propulsa la nivelul superior în afaceri.

Totodată, prezența afacerii tale pe platformă poate aduce trafic spre website-ul tău, vizitatorii platformei cărora li se va părea interesant profilul tău vor dori să afle mai multe informații despre afacerea ta și îți vor vizita și website-ul.

Te așteptăm deci pe https://mamprenoare.eu pentru a obține mai multă vizibilitate pentru afacerea ta!

Alina Bota 

Fondator Mamprenoare

Add a Comment

Your email address will not be published.