Gabriela Vasiloiu, Kinetera

Cum te numești, de unde ești și ce afacere ai?

Mă numesc Gabriela Vasiloiu și sunt din Iași. În octombrie 2019 am inaugurat un centru de recuperare medicală pediatrică – Kinetera – pornind de la ideea că toți copiii trebuie susținuți și încurajați să-și atingă potențialul maxim de dezvoltare.

Cum ți-a venit ideea acestei afaceri?

Sănătatea și educația au fost mereu printre valorile mele principale și în jurul lor mi-am organizat activitatea toată viață. În momentul în care am devenit mamă, preocuparea principală a fost cea pentru sănătatea și creșterea frumoasă a copiilor, pentru a înțelege pe deplin rolul meu ca mama în dezvoltarea lor completă și echilibrată. M-am regăsit în toate mamele din jurul meu, interesate, fară excepție, de binele copiilor lor.

Mișcarea fizică este pentru noi, ca familie, o prioritate. Cu timpul, am înțeles că nu doar sănătatea fizică e importantă, dar în egala măsură, și creșterea aptitudinilor emoționale și a competentelor sociale. Așa a apărut idea unui loc unde copiii să fie îndrumați în acest drum al descoperirii resurselor personale, și să fie ajutați să depășească dificultățile întâmpinate. Am visat că acest loc să fie unul unde copiii să vina cu bucurie, fară a simți efortul pe care îl depun în efectuarea exercițiilor obositoare, și astfel a apărut ideea terapiei prin joc. Idee cu idee și cărămidă cu cărămidă, în timp proiectul s-a materializat. Am decis să fac pasul temut și mult amânat, de la angajat la angajator, și să folosesc aptitudinile dobândite până atunci pentru a dezvolta acest proiect care-mi aducea atâta bucurie.

Ce produse și servicii oferi și cui te adresezi?

Oferim servicii de recuperare medicală destinate celor mici (consultații medicale, kinetoterapie, fizioterapie și masaj) pentru imbunatattirea stării fizice, a forței și echilibrului. Consultația medicală reprezintă prima etapă în cadrul programului de recuperare al copilului, pentru stabilirea unui diagnostic și, atunci când este cazul, stabilirea obiectivelor și a mijloacelor de tratament recuperator. Programe de recuperare medicală concepute sunt individualizate, în funcție de patologie, vârsta neuropsihomotorie, capacitatea de înțelegere și colaborare a fiecărui pacient.

În funcție de nevoile copiilor, programele de kinetoterapie elaborate la clinica noastră sunt atât în scop recuperatoriu, cât și profilactic, pentru cei care doar vor să prevină anumite deficiențe. Ne dorim să oferim soluțîi complete pentru problemele pe care atât copiii, cât și părinții le pot întâmpina, de aceea, pe lângă serviciile de kinetoterapie, oferim și programe specifice de psihoterapie, care să îi ajute pe cei mici să își atingă potențialul maxim. Serviciile de psihologie și psihoterapie sunt destinate atât copiilor cât și părinților. De asemenea, copiii vor putea urma ședințe de logopedie, care să îi ajute să se exprime corect.

Cu ce vii tu diferit pe piață?

Fiecare încăpere din centru e atent concepută pentru a fi pe placul celor mici, colorată și plină de veselie, astfel încât ei să se simtă minunat și să stabilească mai ușor o relație de încredere cu terapeuții. Le punem la dispoziție o serie de echipamente speciale, adaptate vârstei lor, care încurajează recuperarea prin intermediul jocului, pentru a face întregul proces mai distractiv și mai ușor de asimilat. În acest sens, al recuperării prin joacă, am adus un soft nou, unic în Iași, o aplicație dezvoltată pentru a transforma ședința de recuperare într-o activitate fizică accesibilă și distractivă, dar mai ales eficientă și personalizată pentru nevoile fiecărui pacient.

Mă mândresc cu o echipa tânără și implicată, motivată să ofere sprijinul celor aflați în dificultate. Abordarea multidisciplinara sta la baza oricărui plan terapeutic, deciziile fiind luate împreună de echipa formata din medic, kinetoterapeut și psiholog.

Care a fost cea mai mare satisfacție a ta că antreprenor?

Sunt antreprenor de puțin timp, și fiecare realizare, fiecare pas înainte pe acest drum, prima zi în care am deschis pentru pacienți mi-au adus multa bucurie. Însă cele mai mari satisfacții sunt cele pe care le am împreună cu echipa, atunci când un părinte pleacă mulțumit și ne recomandă mai departe. Mai mult decât atât, mulțumirea cea mai de preț pe care o purtăm în suflet este atunci când copilul vede în terapeut un prieten, când vine la terapie cu bucurie și nerăbdare și dorește să se reîntoarcă. Bucuria lor e cea mai mare satisfacție a mea.

Care a fost cea mai mare provocare a ta în această perioadă de criză?

Criza ne-a surprins în momentul în care noi abia ne întindeam aripile. Ne-a descumpănit și ne-a demoralizat, dar am ales, că echipa, să vedem beneficiile în aceasta situație neprevăzută și să ne concentram pe soluții. A fost într-adevăr o provocare să schimbăm modul de percepție a lucrurilor și să mergem mai departe în ciuda incertitudinilor și a viitorului nesigur. Serviciile pe care le oferim implică monitorizare stansa a exercițiilor și manevrelor, copiii trebuie supravegheați de aproape și controlați atunci când efectuează mișcările. Cea mai mare provocare a reprezentat-o găsirea unui mod prin care să nu ne abandonăm pacientiii și să putem lucra cu cei mici de la distanță, bineînțeles cu ajutorul părinților, pentru că modul în care părintele se implică în recuperarea copilului și înțelege toate aspectele acestui proces, are o importanță majoră.

Ce ai făcut diferit în această perioadă de criză?

Am acordat mai multă importanță educației și m-am axat pe dezvoltarea mea personală, am citit și am participat la diverse cursuri și webminarii, care au fost de mare ajutor în această perioadă. Și astfel, am înțeles puterea comunității, cât e de important să cunoști oameni care trec prin aceleași situații că și tine, care au aceleași provocări și care te susțin necondiționat. Mi s-a părut fantastic că atâția oameni minunați au ales să împărtășească din aria lor de cunoștinte, și am profitat, cu recunoștință, de toate informațiile transmise cu dărnicie de aceștia.

Ce mesaj ai pentru mamprenoare?

Întreg conceptul de comunitate care unește mame antreprenoare, într-un cuvânt mamprenoare, mi se pare extraordinar. M-am înscris tocmai din acest motiv, dar abia acum, în această perioadă grea, i-am văzut pe deplin puterea. Unește oameni diferiți în jurul unor valori comune, și modul în care membrele se susțin una pe alta, e ceva ce vezi tot mai rar în societatea de azi. De aceea, mesajul meu acum este doar unul de apreciere, recunoștință și mulțumire pentru inspirația pe care o reprezintă mamprenoarele.

Add a Comment

Your email address will not be published.