Andra Badiu, Avocat

Cum te numești, de unde ești și ce afacere ai?

Mă numesc Badiu Andra și profesez ca avocat în Cluj-Napoca.

Ți-ai dorit întotdeauna să devii avocat?

Da, a fost visul meu dintotdeauna să devin avocat. Desigur, în mintea mea avocații aveau viața din serialul Ally McBeal. Realitatea este însă foarte diferită de ceea ce îmi imaginam eu că înseamnă avocatura. E mai puțin glamour și mai multă hârțogărie.

Ce servicii oferi și cui te adresezi?

Ofer servicii specifice profesiei, cum ar fi: consultanță, redactări contracte, reprezentare în fața instanțelor și a autorităților publice, înființări sau modificări de persoane juridice. Serviciile mele se adresează atât persoanelor fizice cât și persoanelor juridice, însă recunosc că încerc să mă orientez mai mult înspre ceea ce înseamnă consultanță juridică pentru societăți comerciale.

Cu ce vii tu diferit pe piață?

În prezent încerc să creez o structură formată din profesionișți ale căror servicii sunt de asemenea orientate înspre societăți comerciale (experți contabili, experți în probleme de mediu, în securitate, marketing, resurse umane etc.) care să vină în sprijinul afacerilor în așa fel încât să permită antreprenorilor să se ocupe de dezvoltarea afacerii propriu-zise, fără a simți povara birocratică a acesteia. Colaborarea strânsă dintre cei care ajută la administrarea afacerii cred că e esențială acum.

Care a fost cea mai mare satisfacție a ta ca profesionist?

Faptul că am avut (și am în continuare) ocazia să fiu utilă celor din jur în momentele în care au avut nevoie, făcând ceea ce îmi place. Deși e un domeniu considerat de majoritatea persoanelor monoton, plictisitor, de neînțeles din pricina termenilor de specialitate, pe mine mă pasionează teribil de tare.

Care a fost cea mai mare provocare a ta în această perioadă de criză?

Să îmi mențin optimismul pentru perioadă ce vă urma. Avocatura depinde foarte mult de sănătatea financiară a pieței. Iar faptul că în România este încă un domeniu conservator din foarte multe puncte de vedere, nu ajută deloc.

Ce ai făcut diferit în această perioadă de criză?

Îmi permit o mică glumă: mi-am făcut semnătură electronică. Eu eram oricum și înainte de această criză o susțînătoare înflăcărată a muncii remote, online, de acasă. Din acest punct de vedere nu am suferit. De altfel, sper să începem cu toții să înțelegem că munca prin intermediul mijloacelor electronice ar putea reprezenta o soluție la criză permanentă de timp cu care ne confruntăm, în primul rând din pricina statului în trafic. Desigur, efectele benefice ar putea să apară inclusiv în raport cu protejarea mediului. În această perioadă s-a confirmat impactul major pe care deplasările noastre cu mijloacele de transport de orice fel îl au asupra calității aerului și nu numai.

Ce mesaj ai pentru mamprenoare?

Să rămână profesionistele desăvârșite care s-au dovedit a fi până acum și să nu se oprească niciodată din perfecționare și reinventare. Cred și sper că aceste calități vor face întotdeauna diferența dintre cei care vor fi OK indiferent de context și cei care vor fi dați la o parte.

Add a Comment

Your email address will not be published.