7 semne că ești pregătită să devii antreprenor

Antreprenoriatul este pentru mulți angajați un vis frumos, ascuns bine în sertarul biroului, pe care îl scot la lumină de fiecare dată când se ceartă cu șeful, când se simt neîndreptățiți sau când se simt epuizați. Pentru alții însă, antreprenoriatul este un mod de viață, singurul mod de viață pe care sunt dispuși să îl accepte. 

 Mamele, în mod special, sunt atrase înspre antreprenoriat din două motive: dorința de a-și monetiza abilitățile și dorința de a avea mai mult timp pentru familie. Sunt motivații importante, însă nu sunt suficiente pentru a porni în antreprenoriat. În plus, n-am auzit să existe un antreprenor aflat la început de drum care să lucreze mai puține ore/zi decât un angajat. Se spune că antreprenorii sunt acele persoane care sunt dispuse să muncească timp de câțiva ani așa cum puțini vor să o facă, pentru a trăi apoi toată viața așa cum puțini își permit să o facă.  

 Nu toată lumea este potrivită însă pentru antreprenoriat și, decât să pornești pe acest drum din frustrare sau pentru că simți că nu ai alte opțiuni și să te avânți într-o aventură din care poți să ieși cu orgoliul rănit și cu datorii pe mulți ani, mai bine te uiți înainte în oglindă și te întrebi:”Sunt oare pregătită pentru antreprenoriat”? 

 Iată câteva semne care te vor ajuta să îți răspunzi la această întrebare: 

  1. Îți plac oamenii. Îți place să te conectezi cu ceilalți la nivel profund, să îi asculți, să vii cu soluții la problemele lor și ești deschisă pentru colaborare. Chinezii au un proverb:”daca nu-ți place să zâmbești, nu-ți deschide magazin”. Personalitatea poate să îngroape din fașă orice proiect, indiferent câți bani s-au investit în el, așa că trebuie să ții cont de asta. 
  2. Ești mereu orientată pe soluții. Cum apare o problemă, primul tău gând este “cum o rezolv”, nu pierzi timpul victimizandu-te sau căutând vinovați. Antreprenorii n-au timp de ședințe nesfârșite de analiză, ei trebuie să ia decizii rapide, pentru a ieși cât mai repede și cu pierderi cât mai mici din orice criză. 
  3. Gândul de a-ți deschide o afacere te roade de mult timp, cu mult înainte de a deveni mamă. Ai în minte o idee care nu-ți dă pace și tânjești după “momentul potrivit”. Maternitatea poate fi momentul potrivit pentru că ai mintea liberă de problemele de la locul de muncă și suficient timp să te informezi și să îți testezi ideile. 
  4. Ai visuri mari. Vrei să faci ceva important, să lași ceva în urma ta, să vii cu o soluție originală la o problemă, să devii un nume într-un anumit domeniu. Când există o motivație mai presus de bani, banii nu sunt o obsesie, ci un mijloc de recompensă care te va încuraja să mergi mai departe. 
  5. Ideea unei afaceri proprii te entuziasmează, nu te sperie, chiar dacă știi că vei munci poate mult mai mult decât ai muncit până acum. 
  6. Înveți mult, ești deschisă înspre lucruri noi și prețuiești mai mult timpul petrecut învățând ceva ce te pasionează, decât cel petrecut distrându-te. 
  7. Nu te temi că vei avea probleme financiare, îți cunoști valoarea și ai încredere în tine că vei reuși, chiar dacă n-o să fie ușor la început. 

Dacă te regăsești în cele scrise mai sus, te așteptăm în grupul Mamprenoare Romania ca să găsești alături de câteva sute de antreprenoare inspiratia, motivatia și curajul să pornești la drum în antreprenoriat și la următorul workshop “Si mamă, și antreprenor”, unde vei învața o metodă originală, cu 10 pași simpli pe care îi poți face pentru a porni corect în afaceri.

Dacă așteptai un semn să iți explorezi latura de antreprenor, accepta invitația noastră și vino să cunoști mamprenoarele!

Alina Bota

Fondator Mamprenoare

Add a Comment

Your email address will not be published.